Om oss


Foto: Mona Piribauer

Från vänster: Anette Lundström, Carola Burman, Annica Lundström, Karl-Gunnar Westerlund

Det var i ett uthus år 1953 som historien började

Att det företag som Martin Johansson startade i ett uthus på sin gård på Björkgatan i Arjeplog, skulle utvecklas till vad det är idag, snart 70 år senare, var det nog ingen som trodde – än mindre han själv.

Martin hade efter sin karriär som renskötare planerat att jobba i skogen som skogsförman, men efter en olycka där en medarbetare slant med sin lyftkrok, så förlorade han synen i sitt ena öga, vilket ledde till att han sadlade om till möbeltapetserare istället. Han började med att klä om möbler i liten skala i sitt uthus på gården, och efter det så har företaget växt till att idag innefatta försäljning av alla de slags möbler, interiörartiklar, belysning, textilier, tjänster samt den relativt nyöppnade webbshopen.

Karl-Gunnar Westerlund, Martins son, driver nu Martins Möbler tillsammans med sina två döttrar Anette och Carola, samt sitt barnbarn Annica, vilket gör att familjeföretaget nu är inne på den 4e generationen som fortsätter att utveckla och driva företaget framåt i rätt riktning.

%d bloggare gillar detta: